Code PHP : Harga Terkini Public Jewellery

Bertemu lagi para peminat emas sekalian. Hari ni saya ingin berkongsi kepada anda semua cara-cara untuk memaparkan harga terkiniĀ  Public Jewellery di laman web anda. Code ini juga dapat membantu dealer Public Gold menyemak harga terkini Public Jewellery terus dari laman web dealer sekalian. Copy code php di bawah bermula dari <? sehingga ?>. Contoh paparan harga boleh dirujuk pada sebelah kanan laman ini

<?
/*
1. Install plugin Executable PHP widget. Link : http://wordpress.org/extend/plugins/php-code-widget/
2. Activate plugin Executable PHP widget di control panel wordpress anda
3. Klik ke page widget dan anda akan nampak satu widget baru iaitu PHP Code.
4. Drag widget PHP Code tadi ke sidebar laman wordpress anda dan selepas itu copy & paste coding di bawah ke widget tersebut
5. Selesai 
*/

$hargapublicjewel="http://www.publicjewellery.com.my/catalogue/index.php";
$FileContent=file($hargapublicjewel);
$PublicJewel.=$FileContent[365];
$PublicJewel.=$FileContent[366];
$PublicJewel.=$FileContent[367];
$PublicJewel.=$FileContent[368];
$PublicJewel.=$FileContent[369];
$PublicJewel.=$FileContent[370];
$PublicJewel.=$FileContent[371];
$PublicJewel.=$FileContent[372];
$PublicJewel.=$FileContent[373];
$PublicJewel.=$FileContent[374];
$PublicJewel.=$FileContent[375];

echo $PublicJewel;
?>

TAGS: , ,

5 Comments

  1. mizi says:

    tumpang tnye, bleh wat php utk harge dinar dirham kelantan dr web http://islamicmint.com.my tak?

    • fidagold says:

      a’kum en mizi.memang saya nak buat coding untuk dinar/dirham kelantan.belum ada masa terluang lagi s’kang :).nanti kalau dah siap saya pm en. mizi

  2. zack says:

    salam..nak tnye sikit
    kalau nk bli kt pg ni..wajib ner bli sehingga 20k ke?

  3. LIZA says:

    As salam,

    PHP code hanya utk wordpress je ke? kalau dalam blogspot mcm mana ya..

Leave a Comment